Polityka prywatności

Ciasteczka

Mając na uwadze nasz prawnie uzasadniony interes w rozumieniu art. 6 ust. 1 lit. f RODO stosujemy na tej stronie ciasteczka. Są to niewielkie pliki techniczne zapisywane na komputerze. Dzięki nim otrzymujemy automatycznie określone dane (np. adres IP, używana przeglądarka, system operacyjny). Mogą Państwo używać naszej strony internetowej bez ciasteczek poprzez dezaktywację stosowania ciasteczek w Państwa przeglądarce. Niemniej jednak może to ograniczyć komfort i zakres funkcjonalny naszej oferty. Aby dowiedzieć się jak dezaktywować ciasteczka w Państwa przeglądarce, należy użyć funkcji Pomoc w menu Przeglądarki.

Google Analytics

Mając na uwadze nasz prawnie uzasadniony interes w rozumieniu art. 6 ust. 1 lit. f RODO stosujemy na naszej stronie Google Analytics, usługę analizy sieci Google Inc. („Google“). Google Analytics używa tzw. “ciasteczek“. Są to małe pliki zapisywane na komputerze użytkownika, umożliwiające analizę użytkowania strony internetowej. Google może używać tych informacji do analizy użytkowania naszej strony internetowej i przygotowywać raporty o aktywności strony. Informacje generowane przez ciasteczka o użytkowaniu tej strony są zazwyczaj przekazywane na serwer Google w USA, gdzie są przechowywane. Dzięki ustawowym wytycznym funkcja anonimizacji adresu IP jest aktywna, co oznacza, że Państwa adres IP został już anonimizowany wewnątrz państw członkowskich Unii Europejskiej lub innych państw należących do Europejskiej Strefy Ekonomicznej. Adres IP komunikowany przez Państwa przeglądarkę w zakresie Analityki Google nie jest dodawany do innych danych Google. Poza tym mogą Państwo również uniemożliwić zapisywanie danych generowanych przez ciasteczka związanych z Państwa stroną (łącznie z Państwa adresem IP), jak również przetwarzanie tych danych przez Google, poprzez ściągnięcie i zainstalowanie przeglądarki add-on dostępnej pod tym linkiem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

Prawo do zmian w polityce

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania w przyszłości zmian w naszych zasadach ochrony prywatności, aby stale móc je dostosowywać do naszej strony internetowej i zmian w wymaganiach prawnych.

Ochrona danych osobowych (RODO)

W trosce o jak najlepszą ochronę danych osobowych Klientów i Kontahentów, Grupa art.Locum S.A. wprowadziła wszelkie niezbędne regulacje wewnętrzne wymagane przez Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych (RODO, Rozporządzenia UE 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r.). W związku z tym faktem możecie Państwo od nas otrzymywać informacje dotyczące przetwarzania Waszych danych (o ile je oczywiście przetwarzamy). Taka informacja wymagana jest przepisami prawa.

Administratorem danych w rozumieniu Rozporządzenia UE 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. jest art.Locum S.A. z siedzibą w Łodzi, ul. Piotrkowska 173, 90-447 Łódź, nr rejestru przedsiębiorców KRS 0000291818, NIP: 7251791037, REGON: 472370926.

Pani/Pana dane osobowe zbierane przez formularz internetowy lub pod postacią zgłoszenia wysyłanego drogą e-mailową/telefoniczną przetwarzane są w celu marketingu produktów własnych i prezentację oferty art.Locum S.A. Podanie danych osobowych ma charakter dobrowolny. W każdej chwili może Pani/Pan zgłosić sprzeciw do otrzymywania takiej informacji.

Pani / Pana dane mogą być powierzone podmiotom realizującym kampanie marketingowe na rzecz art.Locum S.A.. W trosce o właściwe zabezpieczenie Pani / Pana danych wszystkie powierzenia będą realizowane na podstawie umów zawartych z tymi podmiotami.

Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w celu, w jakim zostały pierwotnie zebrane.

Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane bezterminowo lub do momentu zgłoszenia przez Panią/Pana sprzeciwu.

Przysługuje Pani / Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. W celu realizacji dowolnego z opisanych praw należy kontaktować się z Administratorem Danych drogą e-mailową: rodo@artlocum.pl.

Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do GIODO/UODO, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pani/Pana narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r..

Pani/Pana dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

Przetwarzane dane osobowe należą do kategorii danych osobowych zwykłych. Zakres zbieranych danych: imię i nazwisko, nr telefonu, adres poczty elektronicznej (e-mail).

Dane osobowe pochodzą bezpośrednio od osoby, której dane dotyczą.



Tresc obowiązków informacyjnych art.Locum S.A.

©2021 art.Locum S.A.
O nas | Polityka prywatności |